Dagligdagen
 

Nedenstående beskrivelse af dagligdagen tilpasses selvfølgelig børnegruppen og deres  alder.

Lure gives hele dagen efter jeres barns behov, ikke kun midt på dagen. Jeg tilpasser dagen herefter. De fleste børn sover en længere lur ved middagstid når de er mellem 12-18mdr.

Jeg tager imod jeres barn stille og roligt om morgenen. Med kram og omsorg.
Barnet har mulighed for langsomt at geare op til dagen, sidde og putte på skødet, lege stille og roligt… Hvis jeres barn ikke har spist hjemmefra, tilbydes det morgenmad indtil kl 8. Se de øvrige måltider under “kost”.

Hvis jeres barn ikke kommer eller kommer senere end klokken 9 skal I give mig besked.

Vi holder samling de fleste dage, hvor vi sidder sammen og synger “godmorgen sang” til hinanden, synger navne-sang og andre sange fra sangkufferten, hvor jeres barn selv vælger sange inden vi spiser formiddagsmad.

Dagens aktivitet varierer; Der leges inde og ude, vi læser bøger, er kreative, laver puslespil, går på legepladser, tager på ture, laver morgengymnastik, danser, laver rytmik, boldmassage, bager eller laver mad.

Når vi spiser frokost hjælper børnene til med det de kan, f.eks. at dække bord, tage af bordet, komme i opvaskemaskinen, øse op selv, hælde op, smøre sin egen rugbrødsmad, spise selv.... Jeres barn vokser af at kunne selv - derfor inddrager jeg dem
så meget som muligt. Generelt øver vi selvhjulpenhed når muligheden byder sig (alt efter alder) f.eks når vi skal ha sko/tøj af og på mm. Men det skal være positivt at øve sig i at kunne selv, så er jeres barn træt eller lign. så øver vi det bare en anden dag.

Soverutine:

Jeres barn kan sove ude eller inde. Sover barnet ude, så sover det i egen barnevogn. Jeg har babyalarm på, men kan også se jeres barn fra vinduet. Hvis det regner har jeg en havepavilion eller parasol det kan stå under. Sover barnet inde, foregår det inde på et værelse ved siden af det primære opholdsrum. Barnet kan sove på madras eller i weekendseng. Weekendseng skal I selv sørge for. Hvis jeres barn har brug for at holde i hånd eller blive nusset inden det falder i søvn, så gør jeg det selvfølgelig...

Ca et halvt år inden børnehavestart bør barnet sove inde på en madras, så de vender sig til den soveform midt på dagen inden de skal i børnehave.

Ture:

Turene vil være til legepladser, ud og se på køerne, kigge på ænderne, ture rundt i nærområdet, ned og handle til at bage, i Trylleskoven, ud og samle grankogler mm, på biblioteket, mødes med andre private dagplejere og lege med jævnaldrende børn... Mulighederne er mange.

En gang imellem kan vi tage det offentlige såsom bus eller tog, hvis I som forældre giver samtykke hertil. Det kan være f.eks. til zoologisk have, Køge miniby, bondegårdstur eller til legestue på Greve bibliotek.

Når vi er ude på tur taler og synger vi om det vi ser på vejen, vi har heldigvis god tid. Det kan være fugle, biler, busser, snegle mm. Jeg har klapvogn til børnene som jeg gør brug af, men vi øver os også i at gå selv.
Når vi er på tur har vi nogen gange madpakker med, det er hyggeligt.

 

Temaer i løbet af året:
Der vil blive arbejdet med nogle temaer over længere tid i løbet af året når børnegruppens alder er til det og dette vil afspejle sig som en rød tråd igennem jeres barns hverdag hos mig.

Disse temaer vil jeg skrive ud om i facebook gruppen, hvor i også kan se billeder fra jeres barns hverdag.

Et tema kunne eksempelvis være "Efterår" "Fastelavn" eller "Krible krable".
Kreative aktiviteter, lege, ture, højt læsning, bagning, sange kan kobles op på temaet og dermed skabe en rød tråd, sammenhæng og læring for jeres barn.

© 2022 Trylleskovensprivatpasning. Alle rettigheder forbeholdes.
Drevet af Webnode Cookies
Lav din egen hjemmeside gratis!